Sista maj.

 
 
 Sista maj. Ett collage från Mallorca.
 
 
 
 
Blommornas månad.
Mer blommor.
 
 
 
Malin på väg till balen.
 
 
Havet Mallorca.
 
 
Havet vid Söller.
 
 
Norasjön.
 
 
Svartån.
 
 
Tisdag 31/5.
Sista dagen i maj och nu väntar underbara juni på oss alla och vill hälsa att sommaren är kommen.
Den kom ju förstås igår och idag har det varit varmt 27gr det är lite för mycket sommaren drar på för fulla muggar och det vore skönare med ca 22gr det räcker. Jag var till stan en tur lämna till Myrorna och fixa lite annat. En tur till färgaffären för att köpa färg till verandan som jag nu har gjort en målning på får se om jag hinner en sista omgång innan sovtime. Äntligen blir det av förra året hann vi inte med. Så den var allt annat än vacker, nu blir den fin fin.
Jag minns mitt maj i bilder som ni ser först så var vi till Mallorca och det var fint, sen är det dopet och att vara med när Malin gick på bal. Och många vackra blommor och vatten som jag minns, havet vid Mallorca, vid Söller, Norasjön och Svartån. jag älskar ju havet. Ska ta en paus och sätta mej under kaprifolen och bara vara och njuta. Ha det fint ni med alla läsare. Hej svejs från R-M.
 

Måndag sista i maj.

 
 Karlslund.
 
 
 
Blåbärsrisgrönt.
 
Daldockor eller smörbollar
 
Tovsippor.
 
 
Syrenen är snart i full blom.
 
 
 
Akleja.
 
Näva
 
Gräslök som blommar.
 
 
Bägarranka.
 
Måndag 30/5.
Jag trodde vi var färdiga med maj idag men det var en dag till. En fin och solig dag framåt eftermiddagen. Jag tog en promenad på förmiddagen då det var skönt att gå, jag gillar inte om det blir för varmt. Nu är det fortfarande blåbärsrisgrönt, en aning ljus grön färg i naturen och så fint. Jag har planterat en Bägarranka som jag fick av Susanne igår, som får vara på verandan. En runda i trädgården så är, daldockorna på g, aklejorna, en näva, och gräslöken är i blom, syrenen har slagit ut mer och så några tovsippor. Jag har solat också en stund och solen var het, bäst att inte ta för långa stunder. Hoppas vi får ha lite sommar nu.
Ha det bra hej från R-M.
 
 

Mors Dag.

 
 
Rosor och  liljekonvaljer till er alla på Mors dag.
Min morgon på mors dag.
 
 
Lunch.
 
 
Krysset.
 
 
Dukat för middag.
 
 
Mina favoriter.
 
Kycklingpaj.
 
Pavlova 
Söndag 29/5
Ett sent inlägg på Mors dag kvällen. Jag börjar dagen med en god frukost och regnet strilar ner. Jag har det skönt hela sköna söndagen, jag försöker lösa krysset men gör bara en del. Äter en god lunch. Regnet öser ner ibland och det blir vattenpölar ute. Pratar med Tommy i telefon.  Fixar en paj till kvällen då Susanne och Micke kommer och äter, med oss. Jag får en stor bägarranka med röda blommor. Vi fikar med en Pavlova  som dessert och Micke hjälper mej med en sak på datorn, vilken tur jag har med sån hjälp, innan dom åker hem. Malin ligger hemma och är sjuk sen i fredags, du får krya på dej och bli frisk. Kram från mormor.
Nu blir det att sova så god natt från R-M.
 
 
Visa fler inlägg