Septemberslut!

 
 
 
30/9 sista dagen i september, säger hej då sköna månad, som du blev. Och välkomnar oktober även den månaden kan vara skön. Jag tar inte tusen bilder men många många på träd denna höst, dom är så vackra, så njut av den granna prakten. Idag körde vi iväg till återvinningscentralen och lämna ifrån oss skräp, skönt bli av med det. Inköp av varor som behövdes. Har sen varit ute, vilken dag, satt i solen och den var himmelsk idag ingen blåst så det blev riktigt varmt. Tog in två pelargonier i förrådet, och tvättade två krukor.
Skönt nu är det bara lite kvar att ta undan innan kylan kommer.
Ha det så bra kram R-M.
 
 
 

Skogspromenad med trattkantareller!

Åter en jättefin septemberdag den näst sista, helt sagolikt vilken fin dag. Började med en skogspromenad, och jag njöt till fullo att få gå där. Idag gick vi en annan krok för att kika om det fanns trattisar och se det fanns några som vi plockade. Jag gillar dom men det är klart att gula kantareller är ju bäst. Ska frysa in dom och ha vid något passande tillfälle, för det var inga mängder vi fann. Har passat på att vara ute i solen, grävde upp daliarötterna som ska få torka och sen in för övervintring.Pelargonierna får vara kvar lite till.
Jag grattar Mikael som har namnsdag, sonen och mågen heter det, så grattis.
Ha en fin eftermiddag. Kram R-M.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndagslunch!

 
Solen lyste när jag vaknade imorse och det kändes att det skulle bli en bra dag. Åt frukost, mackor, kokt ägg och kaffe Sen tidningsläsning och ett kryss att lösa. Lite klurigt i dag, men löste nästan allt.
Sen fick jag börja göra färdigt och förbereda inför söndagslunchen då Susanne och Malin kom för att äta med oss. Jag gjorde potatistimbaler,sallad svampsås och kalventrecote. Till efterrätt åt vi hallonglass (hemgjord) hallonsås crunch och vispgrädde. En trevlig lunch med dotter och dotterdotter. Vi fikade med äpplekaka innan dom åkte hem. (Micke han hade åkt till Krakow i Polen i morse)
Nu är det snart dags för min tv-fria stund. Lyssnar på radion 19,30 -22,00 varje söndagskväll och det är en lisa för själen. Så ha en bra kväll kram R-m.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg