Regnigt slut!

 Regn!
Blött!
Löser korsord.
 
Stort korsord!
 
Fredag 31/7.
Då är juli snart slut, och denna månad går till historien som en trist och kall månad. Bättre lycka till augusti som börjar imorgon. ´Det blev ett regnigt avslut på juli och jag har bara varit ute efter tidningen i morse .Det går inte att gå på gräsmattan, så blöt är den.
Jag har löst korsord, och spelat min nya favorit, som är sudoku på iphonen  S tipsade mej när hon var här i tisdags och det är sjukt kul.
Tommy har hjälpt mej att göra iordning på mitt bildarkiv, som var rörigt. Vi har fört över femtusen bilder på ett USB-minne och även det som finns i mitt dokument. Nu är det ordning och reda på fotona i och med att jag har en ny dator så blev det bra, tack för det. Tänk på att säkra era foton om datorn skulle krascha då finns dom kvar.
Känns så bra. Vi skulle grillat i kväll men regnet öste ner så jag fick steka det inne, fläskkarre, halloimi, majskolvar, championsås, tomat och mozzarella till, blev gott ändå.
Ha det fint, hej från R-M.
 

Titt i trädgården..

Susannes Mandeltårta.
Min blomsteräng med fler blommor.
Ringblommor.
Duckar av regnet.
Stormhatten snart i blom.
30juli.
Hej i sol och ösregn.
Vi kunde sitta ute och inta, för Tommys del frukost, och vi lite kaffe vid 11,00 tiden. Även att äta vår lunch ute idag gick bra, hipp hurra. På eftermiddagen, lagom när vi skulle åka till Susannes då mörknade det och åskan dundrade  och ösregnet bara föll, det gav sej lite när vi gick till bilen och åkte. Så, det blev inomhusfika hos Susanne, Micke och Malin.
Susanne hade bakat Roy fares mandeltårta och den var jättegod. En titt i deras trädgård, men sen var det dags för regnet att ösa ner igen. Ack vilket väder. Nu är jag hemma och grejar lite och tar det lite lugnt.
Fotot från förr är från 1988  Mallorca
Jag, Rolf och (Tommy, inte med på bild) var där och vi hyrde cyklar och cyklade runt.
Ha det gott hej från R-M.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagsfest!

Hej!
Onsdag den 29/7 och Olof har namnsdag. Dagen då vi drog till Nora på födelsedagsfest.
Vår svåger fyller år idag, grattis Lennart. Först på fm,
åkte jag till frissan och blev klippt och det var skönt för håret var långt.
Tommy grejade lite lunch till oss och sen drog vi till Nora. Ett gott kaffebord fick vi ta del av, goda kakor och smarriga tårtor. Sen minglade vi runt. Jag försökte att prata lite engelska med Mike från Australien (Patricks bror) som är och hälsar på hos Anneli och Patrick från Mora, och övriga gäster.
Senare åt vi smörgåstårta, för Tommy och mej var den glutenfri.
Detta var en dag som var olik Lennarts dagar då han fyllt år, för då har det alltid varit varmt, och vi har kunnat   vara ute, men icke denna dag detta år. Så denna sommar, är ju ingen sommar.
Och regnet det bara öste ner, det var ösregn från och till,  men ( solen lös ett uns av stund,) hela eftermiddagen.
Fina blommor, gurka och physalis frodades på syrrans altan.
Nu är vi hemma och jag mätt och belåten.  Snart sovdags så sov gott. R-M.
 
REGN.
 
Physalis träd på syrrans altan.
Gurka.
En vacker bukett av luktärter.
Vackra pelargoner.
 
Visa fler inlägg