Sista augusti!

 
Ljuvlig Linnea. 
 
Anemone rose.
En bukett solhatt.
Min dahlia utslagen.
Sköldpaddsörten slår ut.
Måndagen 31/8 sista augusti.
Fin avslutning på sommarens sista dag sorgligt men sant. Jag tog en tur i skogen på förmiddagen känns bra sen min förkylning och vill inte ha någon sån mer. Fotade en bukett med solhatt på turen, här i området. Rolf har klippt i träden och jag har ansat lite här och där, och varit ute mycket även idag. Min dahlia har äntligen börjat att slå ut och visst är den fin. Även sköldpaddsörten börjar bli i blom.
Inte så mycket sol men ändå varmt och skönt. Åkte över till en kompis med några gladiolusar och tidningar som vi byter med varandra. Hon hade så fina Linneor som ni ser jag fotade och även Anemona rosa en älsklingsblomma. Vi pratade en stund.
Vi tog fikastund ute, få se hur många såna stunder som vi kan få i fortsättningen när hösten kommer. 
Ha det fint. Hej från R-M.
 

Sommarsöndag!

 
 
Denna ros är från stadsparken.
 
 
 Några foton på våra rosor.
 
 
 
 
 
Super star, lister lo, övriga utan namn.
Söndag 30/8 och famnen full av solsken och rosor idag, till er.
Har till nu njutit av en härlig somrig söndag den sista av årets sommar, men det får ju så klart bli flera fina dagar då hösten inträder, den kan vara hur fin som helst och jag älskar tidiga morgnar med hög fin luft och när solen stiger upp.
Idag blev det en skön promenad i skogen en längre, bäst ta vara på sömmarn.
Har varit ute nästan hela dagen fixat med trädgården, som ännu är i full blom. Fortfarande blommar stockrosor, vit och rosa flox, gladiolus, rosor, alla sommarblommor puh kan inte räkna dom alla, haha.
 Nu ska jag laga till söndagsmiddag, det blir en potatisgratäng och  fylld  fläskfile och sallad. I kväll tar jag lite korsord att lösa, när jag lyssnar på radion.
Ha det fint. R-M
 
 

Nora Marknad!

 Hagbyån.
 
Himlen på eftermiddagen.
Röd Gladiolus.
Gul Gladiolus.
Rosa Gladiolus.
Och den första nyckelpigan som jag ser hos oss i år.
29/8. Lördag, och vi åker till marknaden uti Nora.
Vi ska åka karusell, och äta karamell på marknaden uti NORA (inte Mora), så det så. Nu åt vi inga karameller för då får man tandvärk, åkte ingen karusell för då blir man yr i knoppen.
På väg in i smeten ( där allt folk var) så träffade vi släkt och vi pratade länge och väl, inte setts på åratal så det var trevligt. Sen mötte vi Annelie med familj på väg hem, dom var redan klara. Vi parkerade långt ifrån idag så vi fick passera Hagbyån på vägen dit.
Vid Hotellet mötte vi upp släkt från Karlskoga och vi enades om att äta lunch på Hotellet. Fick ett bra bord där vi kunde prata ostört, och få  matro, det var gott.
så mätt och belåtna kunde vi gå en runda på torget, men det blev inget köp i år. Såg några släktingar till men på avstånd. For hem efter en fin och trivsam utflykt till marknaden uti Nora.
Hemma var det skönt att slappa i solstolen och få lite solstrålar innan det blir höst. Fika ute i trädgården är inte dumt som vi gjorde, och att flukta på alla blommor som vi har. Efter en runda i trädgården, blev resultatet den första nyckelpigan i år på en aster, hurra.
Njöt dubbelt faktiskt. Ha en fin lördag. Hej från R-M.
 
 
Visa fler inlägg