Slut på september.

 
 
 Från igår vid Ånnabodasjön.
 
 
Ånnabodasjön.
Ev sista dahlian innan frosten.
En ensam ros (klängros), anemoner, rudbeckia och äpplen.
 
Onsdag 30/9, sista skälvande timmarna på en bra och skön månad.
Idag har det varit 18, gr och vi satt ute och fikade i härligt solsken. Jag solade en stund och verkligen njöt av solen, tur vi har den. Jag klippte ner alla gladioluslökarna och ska ta upp dem i morgon, torka dom, och sen förvara dom till nästa år. Det blev bra med dom och dom blommade rikligt. Dahlia plantan klippte jag också ner utom den sista som nu slagit ut. Äpplena ser så fina ut så det är dags att göra mos på dom. Jag ska göra det nästa vecka,för det är gott att ha till vintern. Tommy han är till stan och träffar Malin och sen tränar han en stund innan han kommer och då ska vi äta en god äpplekräm som han gillar.
Kanske vi sitter en stund med släktforskningen, för imorgon åker han till Oslo och jag tror att jag behöver ha hans hjälp för fortsättning så då vilar vi från det till han kommer hem igen.
Det är ganska ansträngande att hålla på med detta men kul.
Ha en fin fin sista kväll på september. Hej från R-M.
 
 

Lunch i Ånnaboda.

 
 
Lax med räksås sallad och god glutenfri macka.
Promenad runt Ånnabodasjön. 
Dockan från Monaco som jag fick av Susanne.
 
Tisdag 29/9.
Bara en dag och sen oktober månad. Ännu en dag med skönt väder.
Vi tog en åktur till Ånnaboda och käkade först lunch där, Tommy och jag fick lax eftersom dom rätter som var idag, inte var glutenfria.
Tog sen en fin och skön promenad runt sjön, det var mycket folk där idag. Jag fotade en hel del.
Vi körde sen till Tant Grön i Vintrosa och visade Tommy det stället, han tyckte det var fint och mysigt. Vi tog en kaffe men inget till för vi blev och var proppmätta av maten. 
Tommy och jag har sen suttit vid datorn och letat och letat  efter namn i alla sorts längder som man måste för att komma framåt i släktforskningen. Vi kör fast, men sen när vi nästan ger upp då hittar vi den vi söker.
Nu har vi kommit fram till min morfars ev mor och far, och mormors föräldrar.
Och farfars föräldrar. Nu har vi tagit en paus och smakat på macronerna som vi fick av Susanne igår.
Grattis Tommy och Mikael som har namnsdag idag.
Hej från R-M. 

Namnsdag!

 
 Grattis Lennart, på namnsdagen.
 
 
 
 
Petit  choux.
Måndag 28/9 och det är Lennart som har namnsdag.
Vi  flaggar  för Rolf,  och han fick vackra rosor av Tommy, och en vacker bukett av Susanne Micke och Malin. Solen sken i morse och himlen var blå, jag hade inte varit uppe och sett den vackra månen som var röd,
tyvärr det hade varit kul. Såg den på bilder. Mycket speciellt.
Jag behövde inte göra lunchen idag utan fick sätta mej till bords, det var Tommy som lagade till potatispure, älgskavsgryta morötter och lingonsylt. Smakade gott.
Sen satt vi en stund med släktforskningen och vi följer nu ett spår, på mina farföräldrars släkt, bakåt i tiden,  och det är så kul. Nu kommer vi in i kyrkoböckerna, och det  leder oss framåt, dvs bakåt i tiden, haha.
Tommy åkte en sväng och tränade och då fixade jag och förberedde till kvällen
då Susanne Micke och Malin kom och vi hade som lite kvälls afternoon tea. Tommy bakade scones och jag hade gjort en petit choux fylld med jordgubbar och grädde, som vi tog till kaffet.
En mysig stund med familjen, när vi ses alla. Susanne hade med macroner från Nice och en docka från Monaco, den får ni se imorgon. Nu är det sent och dags att snart sova så god natt. R-M.
 
 
 
Visa fler inlägg